Tarih: 09-08-2010, 04:52 AM Sitemize Hoşgeldiniz, Ziyaretçi! (Oturum AçKayıt Ol)

[ Etiketler: kpss | grubu | demektir? ]
Mesaj önizleme 

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kpss B Grubu Ne Demektir?
12-13-2008, 12:43 PM (En son düzenleme: 12-13-2008 12:45 PM n@zm!.)
Kpss B Grubu Ne Demektir?
Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. belirtilen KPSS-A kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Yani, müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Bu çerçevede, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır.

3- Bir mühendis hem KPSS-A'ya hem de KPSS-B'ye başvurabilir mi?

ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme yoluyla atama yapılmak için ilana çıkılan tüm kadrolar KPSS-B'dir. Buna göre KPSS'nın genel kültür ve genel yetenekten oluşan bölümüne giren her aday bu KPSS-B kadroları tercih işlemine katılabilecektir. Ancak, müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadrolarına başvurabilmek için ÖSYM'nin yapacağı KPSS sınavı sonrasında sınavı açan kamu kurumlarınca yapılacak yazılı ve/veya sözlü sınavdan da başarılı olmak gerekmektedir. Bu, müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadroları için açılan ilanda, hangi bölüm mezunlarının yazılı ve/veya sözlü sınava katılabileceği belirtilir. Bu ilanda mühendislik bölümüne de yer verilmiş ise aday ilana çıkılan müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadrosuna başvurabilir. Burada şu hususu belirtmek gerekmektedir. Müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadrosuna başvurabilmek için Genel Kültür ve Genel yetenek sınavlarına ek olarak Pazar günü yapılan alan bilgisi sınavlarına (İktisat, Muhasebe, Maliye vb) katılmak gerekmektedir. Bu sınava sadece lisans mezunları girebilmektedir.

memurlar.net
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
Bu mesaji bir cevapta alıntı yap
07-06-2010, 10:38 PM
Cvp: Kpss B Grubu Ne Demektir?
ben müfettiş uzman filan olmicam ticaret lisesi mezunuyum peki benim bölümüm ne ben neye çalışcam ya ben bişi bilmiyorum yaf :( eylülde sınava gircemi biliyorum ama ilk kez gircem bu sınava
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
07-07-2010, 12:11 AM
Cvp: Kpss B Grubu Ne Demektir?
Arkadaşım öncelikle sitemize hoşgeldiniz. KPSS B grubunda sorumlu olduğunuz dersler Türkçe, Matematik,Tarih, Coğrafya ve basit olarak da Anayasa Hukukudur. Bu derslere çalışmanız gerekmektedir. Lise mezunu olduğunuz için müfettişlik ve benzeri mesleklere atanmanız söz konusu değil. Lakin memurluğu başlayıp en azından da açıköğretimden lisans diploması alırsanız kurum içi yükselme sınavlarına katılıp bu tür mesleklere girebilme şansınız var. Belki yeniden KPSS A'yı bile deneyebilirsiniz. Başarılar.
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
Mesaj önizleme